Skip to main content

IN-COMPANY TRAINING

Movement is change

Van fysieke beweging naar duurzame, zakelijke verandering.

Verandering is key… als je alleen al kijkt naar het aantal vacatures in verander management in 2022, dan is het duidelijk hoeveel en vooral ook hoe snel veranderingen dienen plaats te vinden in bedrijven om straks nog concurrentieel te blijven.

In een wereld die sneller draait dan ooit tevoren is de noodzaak duidelijk … voor velen maar lang niet voor iedereen. Wat doe je met medewerkers die proberen de status quo in het bedrijf te behouden, nét omdat er al zoveel verandert voor hen? Hoe ga je om met personeel dat met alle goede bedoelingen in de weerstand gaat, juist wanneer je hen vraagt om mee te gaan in de veranderingen?

Je mag zeer competente leiders en change managers aan boord hebben, soms en vaak is dat niet voldoende om een bedrijf in z’n geheel te laten veranderen aan de snelheid die nodig is.

Change uitdagingen anno 2023

Weerstand van personeel

Verandering effectief voelen wanneer mensen in weerstand blijven hangen, is moeilijk. Hoe gaat jouw personeel om met verandering? Worden verandertrajecten onbewust gesaboteerd door interne resistentie op change? Jouw medewerkers, teamleden of managers meekrijgen is één van de belangrijkste factoren voor succes.

Snelheid van verandering

Een organisatie die vandaag relevant wilt blijven, moet niet alleen veranderingen kunnen detecteren, maar ze vooral ook snel kunnen implementeren. Wendbaarheid op alle niveaus in een organisatie, zorgt ervoor dat veranderingen sneller kunnen plaatsvinden en verankeren.

Gefragmenteerde impact

Veranderingen die niet door iedereen worden ondersteund, creëren een gefragmenteerde impact: Leiders voeren veranderingen door die na een tijd uitdoven en niet operationeel vertaald geraken. Welke personen zorgen voor deze fragmentatie? Waar zitten de bottle necks? Dit is cruciaal in het verder doordragen van change op een organisatiebreed niveau.

Een uniek programma

Duurzame verandering door beweging

Door het combineren van expertises en werkvelden, ontdekten we dat er één factor is die bovenstaande kan oplossen en veranderprojecten succesvol maken.

De differentiërende factor in verander management is beweging. Wanneer werknemers in beweging komen, verandert het bedrijf in z’n geheel. En je kan een behoorlijk grote invloed hebben op de snelheid van deze beweging.

Verandering van binnenuit

De sleutel tot verandering is bewegen en in beweging blijven en hiervoor is bewustwording nodig van wat onze bewegingsmogelijkheden zijn.

Zo ontwikkelden we het programma “Movement is change” waarin we inzetten op beweging en verandering van binnenuit.

In deze training creëer je met je team bewustzijn in de manier waarop jij omgaat met veranderingen, alsook hoe je in relatie staat met jezelf en anderen en hoe je hierin keuzevrijheid verwerft. Je krijgt terug vat op een steeds veranderende wereld waarbij het in jezelf mag blijven stromen, zonder afhankelijk te worden van omstandigheden buiten jezelf.

Ervaringsgericht

Deze training is een ervaringsgericht programma waar zowel theorie als proceswerk aanbod komt. Zo ga je niet enkel naar huis met wat leuke nieuwe concepten, maar ondervind je ook aan den lijve hoe je deze ervaring in jouw onderneming kan inzetten.

Jouw trainers

Een sterk team met focus op zowel zakelijke als persoonlijke change vraagstukken.

Stéphanie Colaianni

Dans- en bewegingstherapeute

Stephanie Colaianni is naast een therapeute in de lichaamsgerichte en relationele traumatherapie een moeder en onderneemster in hart en nieren. Ze is afgestudeerd in de dans-en-bewegingstherapie en blijft zich hier steeds verder in verdiepen om cliënten op de best mogelijke manier te begeleiden.

Anja Driesmans

Traumatherapeute

Anja Driesmans is een therapeute uit het Limburgse Borgloon en heeft meer dan 15 jaar ervaring met change vraagstukken bij grote bedrijven zoals zoals Degroof Petercam en bPost. Ze werkt daarnaast als traumatherapeute met zowel jongeren als volwassenen om ze zelf hun zenuwstelsel te leren reguleren. Verder wil Anja ervoor zorgen dat iedereen zijn maximale potentiëel kan benutten. Dit doet ze door  trainingen te geven aan bedrijven aan organisaties.

Gilles Seymus

Integraal therapeut

Gilles Seymus is een trainer en integraal therapeut die na zijn opleiding ervarings- en lichaamsgerichte (integrale) therapie in een groepspraktijk aan de slag ging. De ondernemingsdrang nam toch de overhand en zo is “Joiedevivre-development” in het leven gekomen. Verder specialiseert Gilles zich in communicatie en relatie waarbij hij steeds op zoek gaat naar de link met het lichaam en dit ook op een vindingrijke manier weet te verbinden en in de praktijk brengt.

2-daagse training

Praktische informatie.

Ben je een leider betrokken in verandering, een change manager of HR professional en wil je meer snelheid brengen in de mate waarin veranderingen binnen jouw bedrijf worden doorgevoerd? Vul dan hieronder het contactformulier in. We bezorgen je spoedig meer informatie over het concept en de practicals van deze unieke 2-daagse training.

© 2022 – ‘Movement is change’ is een co-creatief initiatief van Innerness, Joie de Vivre Development en Rebody & Remind.
Meer informatie via anja@innerness.be of 0032 495 55 90 60.

Close Menu

Innerness

Privé praktijk
Benaetsstraat 19B
3840 Borgloon
Limburg

T: +32 (0)495 55 90 60
E: anja@innerness.be